KOZYATAĞI SÜMKO SİTESİNDE EVİNİZİ, OFİSİNİZİ SATMAK YA DA KİRALAMAK İÇİN İŞİN UZMANINI TUĞBA YILMAZ'ı ARAYIN...506 860 97 34...

15 Ocak 2014 Çarşamba

DOĞALGAZ FATURANIZI NASIL DÜŞÜREBİLİRSİNİZ?

Doğal gaz faturanızı nasıl düşürürsünüz?

"Doğal gaz tüketiminin arttığı kış aylarında vatandaşlar da faturaları nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı. Peki soğuk bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız doğal gaz faturanızı düşürmenin yollarını öğrenmek ister misiniz? İşte size doğal gazı en tasarruflu kullanmanın yöntemleri. 

Soğuk havalar doğal gaz tüketiminin artmasına neden olurken, yüksek faturalar da vatandaşın kabusu oluyor. Uzmanlar ise aileler için büyük bir yük oluşturan doğal gaz faturalarını düşürmenin mümkün olduğunu vurguluyor. Akılcı bir tüketimle doğal gazı çok daha ucuza ve ekonomik kullanmanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar, tasarruf yapabilmek için gerekli olan en temel unsurun yalıtım olduğuna işaret ederek, “Ülkemizde yalıtımsız binalar yüzünden doğal gaz tüketiminde rekor kırıyoruz. Oysa enerjisinin yüzde 75'ini ithal eden ülkemizin tüketim rekorlarına değil yalıtımlı binalara ihtiyacı var. Enerji kaybını ısı yalıtımı ile yüzde 50 azaltmak mümkün. Yalıtım levhasının kalınlığı arttıkça verimlilik de o oranda artıyor. Yani hem aile bütçesi hem de ülke ekonomisi için yalıtım şart” diye konuşuyor. 

Uzmanlar yalıtımın yanı sıra doğal gazdan tasarruf sağlayacak ve faturaları düşürecek bazı basit ama etkili yöntemlerle de vatandaşın bu kışı rahat geçirmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. 



Doğal gaz faturasını düşürmenin yolları nelerdir? 

• Doğal gazdan tasarruf etmenin en etkili yolu evinizi ve binanızı yalıtım yaptırmaktır. Isı yalıtımı binalarda gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Hatta yalıtım kalınlığı arttıkça yüzde 70'lere varan tasarruf yapmak mümkün oluyor. 

• Kombinize ısıyı en elverişli şekilde ayarlayabileceğiniz ısı termostatları taktırmanız da gazdan önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlar. 

• Kışa girmeden radyatörlerinizin havasını almayı ihmal etmeyin. Ayrıca radyatörler de temiz tutulmalıdır. Böylece tozların ısıyı emmesini önlemiş olursunuz. 

• Pencerelerin izolasyonlu olması da ısı tasarrufu sağlar. Çift camlı ısıcam kullanarak kışın yüzde 50'ye yakın tasarruf yapabilirsiniz. Ya da mevcut izolesiz kapı ve pencerelerin kenarlarındaki boşlukları sünger veya filtre ile kaplayabilirsiniz. 

• Güney cephesindeki pencerelerden gündüzleri güneş girmesi sağlanmalı. Geceleri ise bu pencereleri panjur, perde ve rüzgarlık ile kapatılmalıdır. Böylece ısı kaybını önlemiş olursunuz ancak perdenin radyatörü örtmemesine dikkat etmelisiniz. 

• Kombiyi devamlı kapatıp açmak yerine sürekli olarak açık tutun ve en kısık ayarda sabitleyin. Düşük ayarda sürekli çalışan kombiler, sık sık açılıp-kapanan kombilerden daha az doğal gaz tüketir. Ancak evden uzun süre uzak kalacaksanız kombiyi tamamen kapatmalısınız. 

• Radyatörlerin üstlerini ve önlerini estetik amaçla kapatılmamalı, mobilya, perde ve eşyalarla engellenmemelidir. Radyatör arkaları ise ısı kaybının yaşandığı bölümlerdendir. Gerekirse arkalarına folyolu levha yerleştirebilirsiniz. 

• Kullanmadığınız odaların radyatörlerini açmayın. Ayrıca evinizdeki normalde ısıtılmayan tuvalet ve hol gibi bölümlerin kapılarını daima kapalı tutun. Zorunluluk olmadıkça bu kapıları açık bırakmayın. 

• Odaları havalandırmak için pencereler uzun süre açık bırakmayın. 

• Su ısıtırken israftan kaçınmak için su sıcaklığını maksimum 50 derecede tutun. 

• Kısa bir süre için su ihtiyacınız varsa sıcak su musluğuna dokunmayıp, soğuk suyla idare etmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca duş sürelerinizi de kısa tutmanız ciddi kar ettirecektir. 

• Bulaşık makinenizi tam dolu olarak çalıştırmalısınız. 

• Ocak alevinin tencere tabanından dışarıya taşmamasına dikkat edilmeli. Tencerenin kenarlarından taşan alevler boşa harcadığınız yakıt demektir. Yemek pişirirken de düdüklü tencere kullanmalısınız. Böylece hem enerji tasarrufu sağlamış hem de yiyeceklerin besin değerini korumuş olursunuz. 

• Radyatörlerin üzerine su kabı koyarak buharla evi nemlendirmek de ısıyı daha verimli kullanmanızı sağlar. 

• İmkanınız varsa diğer kombilere göre yüzde 15-20 tasarruf sağlayan yoğuşmalı kombi kullanmalısınız. 

• Kombinizin bakımını her yıl yaptırmayı da ihmal etmeyin! 

• Kış aylarında kalın kıyafetler giymek de ısınmanızda enerji tasarrufu açısından önemli ölçüde katkı sağlar." *




http://www.remax.com.tr/emlak-haberleri/327/Dogal-gaz-faturanizi-nasil-dusurursunuz-.htm

adresinden alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KAR MANZARALI SÜMKO

KAR MANZARALI SÜMKO

SÜMKODAN KAR MANZARALARI

SÜMKODAN KAR MANZARALARI

Sümko Sitesini Nereden Biliyorsunuz??

GAYRİMENKUL DANIŞMANINIZ TUĞBA YILMAZ...506 860 97 34...

SÜMKO KAR

SÜMKO KAR

MUTLU YILLAR

MUTLU YILLAR
2013

SÜMKO DA KIŞ

SÜMKO DA KARLI YOLLAR

SÜMKO DA KARLI YOLLAR