KOZYATAĞI SÜMKO SİTESİNDE EVİNİZİ, OFİSİNİZİ SATMAK YA DA KİRALAMAK İÇİN İŞİN UZMANINI TUĞBA YILMAZ'ı ARAYIN...506 860 97 34...

21 Ocak 2014 Salı

Yeşil bina nedir? Avantajları nelerdir?

Yeşil bina nedir? Avantajları nelerdir? 

Türkiye'de yeşil binaların önemi giderek artıyor. Enerji tüketimini önemli ölçüde azaltan doğa dostu binalar, temiz çevre ve konforlu bir yaşam alanı sunması nedeniyle de dikkat çekiyor. 
Türkiye'de yeşil binaların sayısı her geçen gün artıyor. Peki tüm dünyada yaygınlaşan ve son yıllarda Türkiye'de de sayıları giderek artan, sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu gibi pek çok isim altında karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar niye bu kadar önemli?

Çünkü küresel ısınma, susuzluk, çevre kirliliği ve doğal kaynakların hızla tüketilmesi; çevre dostu binaların yapılmasını zorunlu hale getiriyor.

Uzmanlara göre, küresel ısınmaya yol açan karbonunun yüzde 40'ı konutlardan çıkıyor. Suyun yüzde 12'sinin, elektriğin yüzde 71'inin konutlarda tüketildiği ve atıkların ise yüzde 65'inin konutlardan kaynaklandığı da hesaba katılınca yeşil binaların lüks değil, bir zorunluluk olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Yapılan araştırmalar yeşil binaların önemini rakamlarla ortaya koyuyor. Buna göre; binaların yeşil veya çevreci olarak nitelendirilen kriterlere uygun inşa edilmesiyle enerji tüketiminde yüzde 24 ila 50, su tüketiminde yüzde 40, karbon salınımında yüzde 33 ila 39, atıklarda ise yüzde 70'e varan oranda düşüş sağlanıyor. 



Enerjiyi az harcıyor, doğayı koruyor

Sürdürülebilir bina olarak da bilinen yeşil binalar, tasarımda, inşaatta, işletmede çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen, enerjiyi ve suyu daha az harcayan, kaynakları ve malzemeleri daha verimli kullanan binalar olarak tarif ediliyor.

Geleneksel yöntemlerle inşa edilen binalar, üretilen enerjinin yüzde 70'ini, su kaynaklarının yüzde 17'sini, kesilen ağaçların yüzde 25'ini tüketirken karbondioksit emisyonunun da yüzde 33'üne neden oluyor. Geleneksel binalarda sadece yüzde 5 oranında geri dönüşümlü malzeme kullanılıyor.

Yeşil binaların sağladığı diğer avantajlar ise şöyle sıralanıyor:

• Yapım aşamasında doğal çevre tahribatının en aza indirilmesi
• Atık malzemelerden dönüştürülerek üretilen yapı malzemelerinin kullanılması
• Hafriyat ile ortaya çıkan atık malzemenin değerlendirmeye alınması
• Yeşil çatı uygulaması ile yağmur sularının arındırılması
• Yağmur sularının kullanımı ile kanalizasyon sisteminin yükünü azaltma
• Az su tüketen bitki ve ağaçlar ile peyzaj yapılması
• Doğal ışıktan yararlanma
• Etkili yalıtım sistemleri ile enerji tasarrufunun sağlanması, ses ve ısı yalıtımının oluşturulması
• Karbondioksit salınımının azaltılması
• Az su tüketen armatürlerin kullanılması
• Binada tüketilen atık suyun arıtılması ve sulama amaçlı kullanılması
• Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması.

Yerli sertifika 2014'te hazır

İnşaatların yeşil bina olarak kabul edilmesi için, bütün dünyada kabul edilen çevre dostu bir sertifikaya sahip olması gerekiyor. Türkiye'de de özellikle binalar için LEED ve BREEAM gibi sertifika sistemleri kullanılıyor. Bu sertifikalar; binada enerji ve su kullanım düzeyi ve biçiminden, inşaatın yalıtımına, karbondioksit salınımı ve binanın toplu taşıma ulaşımına yakınlığına, bisiklet parkına kadar onlarca kriter dikkate alınarak veriliyor.

Türkiye'de de yerli yeşil bina sertifikasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yabancı sertifikalara alternatif olacak Ulusal Yeşil Bina Sertifikası'nın 2014'te hayata geçirilmesi planlanıyor.

19 Ocak 2014 Pazar

KONUT ALIRKEN NET BRÜT FARKINA DİKKAT EDİN !


KONUT ALIRKEN NET BRÜT FARKINA DİKKAT EDİN !

100 metrekare bir ev satın aldınız. Peki eviniz gerçekten 100 metrekare mi? 

Bu tür kötü bir sürprizle karşılaşmak istemeyenler için net ve brüt metrekarenin ne demek olduğunu araştırdık. 

Net ve brüt metrekare farkı ev alan vatandaşların karşılaştığı en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olduğu durumlarla sıkça karşılaşılıyor. Bunun sonucunda mağdur olan vatandaşlar da büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Ancak gayrimenkul uzmanları sıkça yaşanan bu soruna karşı tüketicinin ev alırken bilinçli ve dikkatli davranarak kendisini koruyabileceğini vurguluyor. Tüketicilerin konut alırken bazı soruları sorması gerektiğine işaret eden uzmanlar, bazı uyarılarda bulunarak: “Birçok firma asansör boşluğu, havalandırma, baca boşlukları, sosyal donatı alanları ve hatta otoparkları da brüt metrekareye dahil ederek satış yapıyor. Hal böyle olunca da, net-brüt alan farkı çok açılıyor. Örnek vermek gerekirse; brüt alanı 130 metrekare olan bir konutu, “En az 110 metrekare olur” diye düşünen tüketici, teslim sırasında net alanın 90 metrekareye kadar düştüğünü görebiliyor. Bu durum şaşırtıcı olsa da konut alıcıları bu tür bir sıkıntıyla karşı karşıya kalabiliyor. Bu gibi durumlarda hayal kırıklığına uğramak istemeyen müşteri, konut alırken hassas davranmalı, ‘alacağım konutun brüt alanı, net alanı kaç metrekare? Ben kaç metrekare süpüreceğim? Net ve brüt alana neler dahil? gibi soruları mutlaka sorması gerekiyor” diyor. 

Net ve brüt metrekare ne demektir?

Bilgi sahibi olmasının da büyük önem taşıdığı net ve brüt metrekare konusunda farklı tanımlamalar kullanılsa da aslında anlaşılır bir tanım ortaya koymanın mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, şu açıklamayı yapıyor: “Bir dairenin net metrekaresi demek; o dairenin zeminine döşenebilecek ıslak zeminlerin ya da halıların ya da parkelerin, kısacası daire içinde yaşanabilecek, ayağınızı basabileceğiniz alanların büyüklüğüdür.” Kimi projelerde brüt metrekare 80 metrekare iken, o dairenin net büyüklüğü teras ve balkonu çıkardığınızda 50 ya da 60 metrekareye kadar düşebiliyor. 
“Brüt alan ise; bir binanın herhangi bir katındaki dairelerden birinin o katta kapladığı toplam alanın büyüklüğüdür. Brüt metrekare hesabına daire içindeki balkon, duvarların iz düşüm olarak yarattığı alanlar, hatta kimi projelerde o dairenin kullanımındaki teraslar da dahil ediliyor. Baca boşlukları, varsa atık sistemi boşlukları da brüt metrekare alanına ekleniyor.”

16 Ocak 2014 Perşembe

KİŞİSEL BAKIM, MAKYAJ, SAAT, PARFÜM VE DAHA PEK ÇOK ÜRÜN İÇİN "KOOPCHA" YETER ...


İnternet'ten alışveriş yapmak her ne kadar yaygınlaşsa da hepimizin içinde bir tereddüt oluyor. 
Bu konuda güvenilir firma ve markalarla çalışmaya özen gösteriyoruz. 
Şimdi size bir marka önereceğim adı, "KOOPCHA" ... 

Aşağıdaki linkten internet sitesine girip, çeşit çeşit ürünlere ulaşabilirsiniz. 

Tuğba Hanım "Koopcha" da nereden çıktı diyenler olabilir. 
Cevap: Koopcha'nın yönetim ofisi Sümko Sitesinde....
Yani "Koopcha " komşumuz :)




15 Ocak 2014 Çarşamba

DOĞALGAZ FATURANIZI NASIL DÜŞÜREBİLİRSİNİZ?

Doğal gaz faturanızı nasıl düşürürsünüz?

"Doğal gaz tüketiminin arttığı kış aylarında vatandaşlar da faturaları nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı. Peki soğuk bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız doğal gaz faturanızı düşürmenin yollarını öğrenmek ister misiniz? İşte size doğal gazı en tasarruflu kullanmanın yöntemleri. 

Soğuk havalar doğal gaz tüketiminin artmasına neden olurken, yüksek faturalar da vatandaşın kabusu oluyor. Uzmanlar ise aileler için büyük bir yük oluşturan doğal gaz faturalarını düşürmenin mümkün olduğunu vurguluyor. Akılcı bir tüketimle doğal gazı çok daha ucuza ve ekonomik kullanmanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar, tasarruf yapabilmek için gerekli olan en temel unsurun yalıtım olduğuna işaret ederek, “Ülkemizde yalıtımsız binalar yüzünden doğal gaz tüketiminde rekor kırıyoruz. Oysa enerjisinin yüzde 75'ini ithal eden ülkemizin tüketim rekorlarına değil yalıtımlı binalara ihtiyacı var. Enerji kaybını ısı yalıtımı ile yüzde 50 azaltmak mümkün. Yalıtım levhasının kalınlığı arttıkça verimlilik de o oranda artıyor. Yani hem aile bütçesi hem de ülke ekonomisi için yalıtım şart” diye konuşuyor. 

Uzmanlar yalıtımın yanı sıra doğal gazdan tasarruf sağlayacak ve faturaları düşürecek bazı basit ama etkili yöntemlerle de vatandaşın bu kışı rahat geçirmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. 



Doğal gaz faturasını düşürmenin yolları nelerdir? 

• Doğal gazdan tasarruf etmenin en etkili yolu evinizi ve binanızı yalıtım yaptırmaktır. Isı yalıtımı binalarda gerek doğalgaz gerekse elektrik faturalarında yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Hatta yalıtım kalınlığı arttıkça yüzde 70'lere varan tasarruf yapmak mümkün oluyor. 

• Kombinize ısıyı en elverişli şekilde ayarlayabileceğiniz ısı termostatları taktırmanız da gazdan önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlar. 

• Kışa girmeden radyatörlerinizin havasını almayı ihmal etmeyin. Ayrıca radyatörler de temiz tutulmalıdır. Böylece tozların ısıyı emmesini önlemiş olursunuz. 

• Pencerelerin izolasyonlu olması da ısı tasarrufu sağlar. Çift camlı ısıcam kullanarak kışın yüzde 50'ye yakın tasarruf yapabilirsiniz. Ya da mevcut izolesiz kapı ve pencerelerin kenarlarındaki boşlukları sünger veya filtre ile kaplayabilirsiniz. 

• Güney cephesindeki pencerelerden gündüzleri güneş girmesi sağlanmalı. Geceleri ise bu pencereleri panjur, perde ve rüzgarlık ile kapatılmalıdır. Böylece ısı kaybını önlemiş olursunuz ancak perdenin radyatörü örtmemesine dikkat etmelisiniz. 

• Kombiyi devamlı kapatıp açmak yerine sürekli olarak açık tutun ve en kısık ayarda sabitleyin. Düşük ayarda sürekli çalışan kombiler, sık sık açılıp-kapanan kombilerden daha az doğal gaz tüketir. Ancak evden uzun süre uzak kalacaksanız kombiyi tamamen kapatmalısınız. 

• Radyatörlerin üstlerini ve önlerini estetik amaçla kapatılmamalı, mobilya, perde ve eşyalarla engellenmemelidir. Radyatör arkaları ise ısı kaybının yaşandığı bölümlerdendir. Gerekirse arkalarına folyolu levha yerleştirebilirsiniz. 

• Kullanmadığınız odaların radyatörlerini açmayın. Ayrıca evinizdeki normalde ısıtılmayan tuvalet ve hol gibi bölümlerin kapılarını daima kapalı tutun. Zorunluluk olmadıkça bu kapıları açık bırakmayın. 

• Odaları havalandırmak için pencereler uzun süre açık bırakmayın. 

• Su ısıtırken israftan kaçınmak için su sıcaklığını maksimum 50 derecede tutun. 

• Kısa bir süre için su ihtiyacınız varsa sıcak su musluğuna dokunmayıp, soğuk suyla idare etmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca duş sürelerinizi de kısa tutmanız ciddi kar ettirecektir. 

• Bulaşık makinenizi tam dolu olarak çalıştırmalısınız. 

• Ocak alevinin tencere tabanından dışarıya taşmamasına dikkat edilmeli. Tencerenin kenarlarından taşan alevler boşa harcadığınız yakıt demektir. Yemek pişirirken de düdüklü tencere kullanmalısınız. Böylece hem enerji tasarrufu sağlamış hem de yiyeceklerin besin değerini korumuş olursunuz. 

• Radyatörlerin üzerine su kabı koyarak buharla evi nemlendirmek de ısıyı daha verimli kullanmanızı sağlar. 

• İmkanınız varsa diğer kombilere göre yüzde 15-20 tasarruf sağlayan yoğuşmalı kombi kullanmalısınız. 

• Kombinizin bakımını her yıl yaptırmayı da ihmal etmeyin! 

• Kış aylarında kalın kıyafetler giymek de ısınmanızda enerji tasarrufu açısından önemli ölçüde katkı sağlar." *




http://www.remax.com.tr/emlak-haberleri/327/Dogal-gaz-faturanizi-nasil-dusurursunuz-.htm

adresinden alıntıdır.


KAR MANZARALI SÜMKO

KAR MANZARALI SÜMKO

SÜMKODAN KAR MANZARALARI

SÜMKODAN KAR MANZARALARI

Sümko Sitesini Nereden Biliyorsunuz??

GAYRİMENKUL DANIŞMANINIZ TUĞBA YILMAZ...506 860 97 34...

SÜMKO KAR

SÜMKO KAR

MUTLU YILLAR

MUTLU YILLAR
2013

SÜMKO DA KIŞ

SÜMKO DA KARLI YOLLAR

SÜMKO DA KARLI YOLLAR